Örebro 30 maj

Härlig stalldubbel till Oskar Kylin Blom.


Oskar Kylin Blom hade en fin kväll på Örebro med en snygg stalldubbel. Treårige välstammade Thai Face Time (e. Face Time Bourbon) visade fin inställning i karriärens första seger i den tredje starten. Oskar tog hand om spets och första halvvarvet efter tuffa 11,3. Första varvet travades efter 13,8 och då släppte Oskar spetsen mot hästen som travade utvändigt och var lite väl pigg. Nu fick han chansen 100 kvar och Thai Face Time avgjorde på ett mycket starkt sätt. Segertid 14,4a/2100 i första starten med autostart. 40.000 kronor till Stall Garant med Sofia Knutsgård som skötare. Thai Face Time är tredje avkomman till Bold And Fresh 4,7 miljoner.

I debuten fick han trava utvändigt ledaren som fyra i mål. I starten efter körde jag ett snällt lopp och han avslutade bra som tvåa i mål. Nu ville jag testa helstängt huvudlag och köra i spets. Nu blev jag tvungen att släppa då Uffe (Ohlsson) hade en snabbare häst varvet kvar. Det var bra att vi fick chansen att utmana och han avgjorde på ett mycket fint sätt. Jag har rätt stora förhoppningar på den här killen. Det finns både styrka och speed och jag får se om vi provar i långa E3”, sade Oskar.

Fyraåriga Asap Annie (e. Orecchietti) fick ett fint smyglopp i rygg på ledaren för Oskar. Det såg länge ut som att luckan inte skulle komma men cirka 150 kvar fick han chansen och Asap Annie växlade tempo på ett suveränt sätt till en mycket enkel seger. Segertid nya rekordet 14,3/2140 meter och 25.000 kronor. Annie von Krusenstierna är uppfödare och ägare med Ellinor Roos som skötare.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad torsdag 30 maj 2024. info@gavle.travsport.se