Rättvik 12 maj

Dubbelseger för Fredrik Wallin och seger för Troels Andersen.


Pure Lana (e. Southwind Frank) öppnade vasst bakom bilen till spets i första sväng för sin tränare Fredrik Wallin. Väl i spets höll han ett säkert grepp hela vägen mot vasst avslutande Satine Rose/Troels Andersen. Segertid 13,0a/1640 i första starten över kort distans. 10.000 kronor och hederspriser och hederstäcke från Västerbo Stuteri under hela dagen. Ägare är Stall MajKen HB med flera. Pure Lana började karriären bra med två segrar på sina första tre starter.

Jag har alltid tyckt väldigt bra om hästen. Hon är lite stor och tung, men med bra styrka i kroppen. Hon har haft besvärliga lägen på slutet och nu var det läge för att satsa på spets”, sade Fredrik.

Mixed Hangover (e. Trixton) gjorde sin tredje start, av totalt 15, i regi Fredrik Wallin. Han hamnade bra till i andra utvändigt och ut på första långsidan provade Fredrik framåt. Nu fick han ett rejält svar och kunde backa tillbaka till andra utvändigt. Där kunde han vänta med attacken till halvvarvet kvar och Mixed Hangover avgjorde hur enkelt som helst. Segertid 15,7a/2140. 10.000 kronor till Göteborg Smart Repair Center AB med flera.

Hon fick ett fint lopp och avgjorde på ett bra sätt. Hon har lite besvär med aktionen och blir lite tight i travet. Jag vill att hon ska känna sig trygg i sig själv och vi får fortsätta att kolla med balansen”, sade Fredrik.

Ett perfekt smyglopp fick också Cillacanchilla (e. Make it Happen) för sin tränare Troels Andersen. Troels hamnade i tredje utvändigt vilket blev andra utvändigt varvet kvar. Han kunde vänta med attacken till in på upploppet och han fick greppet sist biten mot en tapper Brioche som gjort grovjobbet utvändigt ledaren. Segertid 16,1a/2140 och 10.000 kronor. Ägare är Morgan Andersson i Enköping med Kim Boström som skötare.

Hon var lite besvärlig i värmningen. I loppet var hon lugn och fin och efter ett fint lopp kändes det säkert hela vägen”, sade Troels i hästens första seger.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad söndag 12 maj 2024. info@gavle.travsport.se