Rättvik 27 maj

Diamant Vendil fortsätter att övertyga i monté. Äntligen en felfri Keep Rolling F. i en övertygande spetsseger.


Diamant Vendil (e. S.J.´s Caviar) har börjat sin karriär som montéhäst på ett härligt sätt. Facit efter fyra starter är tre segrar och ett andrapris och i prispengar 120.000 kronor. Sofia Adolfsson fick ersätta en sjuk Emilia Leo och hon grejade segern. Efter startrusningen hamnade hon i tredje/andra utvändigt. Varvet kvar avancerade hon fram till ledaren och det blev en vass kamp hela slutvarvet där Diamant Vendil avgjorde sista biten. Segertid 14,4/2160 meter och 30.000 kronor. Ägare är Stall Les Paul-Easy, enligt de själva fyra ”gubbar” som tidigare ägde Uno di Troppo som inte blev någon succe, med Oskar Kylin Blom som tränare och Hanna Reiser som skötare.

Han var väldigt stark. Jag pratade med Emilia och hon sade att det är bara att rida”, sade Sofia.

Keep Rolling F. (e. Readly Express) har hittills under sin karriär visat fin fart men också mycket galopp. Nu i karriärens tionde start var han en mycket fin spetsvinnare för sin tränare Olle Alsén. I första sväng kunde Olle överta spets och sedan blev det en match mot Jörgen Westholm som hade spelfavoriten i loppet. De båda lämnade övriga konkurrenter i en fin fight där Keep Rolling F. vägrade att ge sig. Han gick undan till en säker seger efter en vass avslutning. Segertid 14,6a/2140 via 13,3 sista varvet och 12,2 sista halvvarvet. 30.000 kronor till ägaren Tierp Cement AB (Peter Gustavsson) med Erika Åsblom som skötare.

I debuten var han tvåa som felfri och visade fin inställning. Sedan har det bara blivit galopp i åtta starter och han var också tvungen att kvala på nytt efter flera diskningar. Nu värmde jag en halvtimme på rakbanan och provade också i en provstart före loppet där han galopperade. Det har varit frusterande med galopperna. Han måste lära sig. Kapaciteten har han vilket han visade idag”, sade Olle.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad måndag 27 maj 2024. info@gavle.travsport.se