Romme 17 maj

Rickard Tabac en skrällvinnare för Lukas L Svedlund. Xanthis Joojoo fin i karriärens första seger.


Rickard Tabac (e. Järvsö Tore) fick ett perfekt smyglopp i rygg på ledaren för Lukas L Svedlund. Det såg länge ut som att det inte skulle bli någon lucka. Nu fick Lukas chansen cirka 150 kvar och Rickard Tabac växlade tempo på ett härligt sätt och kunde avgöra säkert sista biten till 32 gånger pengarna. Segertid 29,5a/2140 och 30.000 kronor till Erika Åsblom som tränare och ägare. Gerth-Ove Karlsson är uppfödare. Fjärde segern i karriären och samtliga fyra segrar tagna i Dalarna. Två på Rättvik och två på Romme. Loppet var ett försök i Järvsöfaks UngdomsCup med final på Bollnästravet 27 juli.

Tanken var att ta en lugn inledning men han bara pep iväg. Nu fick vi ett perfekt lopp och jag satt bara och tänkte på att luckan skulle komma. Det såg lite mörkt ut men när luckan kom hade jag krafter kvar. Han kan se lite trög ut”, sade Lukas.

I karriärens fjärde start var Xanthis Joojoo (e. Googoo Gaagaa) en vinnare för Rikard N Skoglund. Också den segern efter ett fint smyglopp i ryggar. Rikard hamnade i rygg på ledaren och när tempot skärptes ut på sista varvet kunde han smyga ut i andra utvändigt på sista långsidan. Xanthis Joojoo avslutade starkt och skaffade sig greppet sista biten i en snabb avslutning. Segertid 17,1/2140 meter via 14,0 sista varvet och 40.000 kronor. Fredrik Wallin är tränare och ägare med flera. Fredrik Erixon är skötare. Mormor Carte Blanche har lämnat miljonhästarna Carelin och Carja.

Vi fick ett bra lopp i ryggar och hon avgjorde på ett ärligt sätt. Hon inledde stabilt och fint från ett andraspår och hon visade ett bra omdöme”, sade Rikard.

J-E GUSTAFSSON

 

Publicerad fredag 17 maj 2024. info@gavle.travsport.se