Romme 7 maj

Seger för Sven the Forestman och Marodin.


Efter flera icke godkända kvallopp och två starter med galopp var nu fyraårige Sven the Forestman (e. Orlando Vici) en vinnare i sitt första felfria lopp. Andra starten i regi Fredrik Wallin. Rikard N Skoglund kunde överta spets i första sväng och sedan fick han bestämma tempot till en säker seger efter en lite snabbare avslutning. Segertid 18,3/2140 meter via 16,2 sista varvet och 14,5 sista halvvarvet och 30.000 kronor. Ägare är Bengt Westerbergs Skrot AB i Hofors med Lize-Marie Sund som skötare.

Det finns fart i honom men han har haft nerverna utanpå. Jag kände i starten innan att det var bättre men efter en omstart fick han det inte att stämma. Utan omstart tror jag att han grejat en bra placering. Nu kändes det bra hela vägen och det fanns krafter kvar”, sade Rikard.

En lite strulig karriär har också fyraårige Marodin (e. Tekno Odin) haft med flera kvallopp efter en massa strul i voltstart. Han har dock visat fin fart och när han nu skötte sig visade han sin fina kapacitet. Tapio Ruha hamnade utvändigt ledaren där han fortsatte framåt och efter körda halvvarvet var han i spets med en pigg Marodin som drog undan i 28,5-tempo. När spelfavoriten Silverpilen galopperade utvändigt i sista sväng blev Marodin lite ensam och det var nära galopp cirka 300 kvar. Tapio grejade det hela och Marodin höll ett säkert grepp hela upploppet. Segertid 29,0a/1640 och 40.000 kronor. Tapio är också ägare tillsammans med Josefin Lindström som fick en fin eftermiddag.

Helt otroligt. Jag fyller år idag och så händer det här. Han har väldigt bra kapacitet men det ska vara på hans villkor. Får han som han vill så går det bra. När vi kom hit fick han en box som var väldigt mörk och det passade inte honom. Nu hade vi turen att kunna byta box och då blev han lugnare. Idag så provade vi också med checkrem och pappa gjorde allt rätt. Jag blev nervös när jag trodde han skulle galoppera in på upploppet”, sade en strålande glad Josefin.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad tisdag 7 maj 2024. info@gavle.travsport.se