Eskilstuna 19 mars

Seger för Nooner och andra raka segern för Hilding C.G. och Oskar Kylin Blom.


Nooner (e. Pojke Kronos) öppnade stabilt och fint från andraspår i volten för Jorma Kontio som efter körda halvvarvet kunde överta spets. Där fick han bestämma tempot till en säker seger och första segern för Nooner i den tredje starten. Segertid 18,0/2140 meter via 16,5 sista varvet och lite snabbare sista halvvarvet. 30.000 kronor till uppfödaren och ägaren Easy KB med Dennis Palmqvist som tränare.

Det var en positiv häst. Han kändes jättefin i provstarten. Nu blev han lite ensam sista biten och sprang och tittade sig omkring så det fanns krafter kvar. Det kan bli en bra starthäst”, sade Jorma.

Han råkade ut för en hovbensfraktur och där försvann ett och ett halvt år vilket är förklaringen att han kommit igång ganska sent. Innan detta hände hade han visat bra fart och ägarna tyckte det var värt att vänta. Det här satt skönt”, sade Dennis.

Andra raka segern för Hilding C.G. (e. Moe Odin) och återigen med Oskar Kylin Blom i sulkyn. Oskar fick en bra start från tillägg och han kunde överta spets efter körda 550 meter. Hilding C.G, höll ett säkert grepp hela vägen och han har visat en fin utveckling på kort tid. Segertid 30,0/2160 meter och 30.000 kronor till ägaren Ekosystem i Gävle AB med Rikard Lindh som tränare och Agnes Lindh som skötare.

Det är bra med kallblod. De kan starta ofta. Nu var han inte lika fin som senast och han galopperade i provstarten, Han blev bättre när vi kunde överta spets och där fick han lunka på i sitt egna tempo”, sade Oskar.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad tisdag 19 mars 2024. info@gavle.travsport.se