Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Romme 15 mars

Två segrar för Elias Strandberg och Oskar Kylin Blom samt en stallseger för Fredrik Wallin och Olle Alsén.


Elias Strandberg såg till att det blev bra utdelning på V5-spelet när han var en vinnare med Miss Dior C.G. (e. The Bank) som skällvann till 45 gånger pengarna. Miss Dior C.G. Visade fin styrka och härlig inställning när hon på ett säkert sätt avgjorde trots ett tufft lopp utvändigt ledaren. Segertid 14,0a/2140 och 30.000 kronor till tränaren och ägaren Elina Rodionovskaya.

Hon var riktigt fin och svarade för en stark insats. Det var lite oroväckande att köra henne för första gången och hamna utvändigt ledaren. Nu kändes hon fin hela vägen och jag hade en bra känsla i sista sväng”, sade Elias som förra året 11 mars var en V75-vinnare med O´Hara i ett lärlings/ungdomslopp i ett försök i Diamantstoet.

Elias har kört Alsen Stårsa (e. Tekno Odin) i de flesta starterna och nu kom den första segern. Från fjärde utvändigt kunde han följa med i rygg varvet kvar bakom Realsbo Vilde som fick göra grovjobbet fram till ledaren. Elias kunde smyga med hela vägen och han skaffade sig ett säkert grepp sista biten på tappre Realsbo Vilde. Segertid 32,9/2160 meter via 30,2 sista varvet. 30.000 kronor till uppfödaren, ägaren och tränaren Leif Folkesson. Delägare är Östman och Carola Wigh som också är skötare.

Första segern för Mago Launcher (e. El Mago Pellini) som krigade sig till segern för Oskar Kylin Blom. Oskar satt bra med i tredje utvändigt och 700 kvar kunde han smyga med i rygg i tredjespår. In på upploppet fick Mago Launcher attackera och han grejade segern sista biten i en hård upploppsduell. Segertid 17,2/2140 meter. 30.000 kronor till uppfödaren och ägaren Launcher AB med Olle Alsén som tränare och Moa Ninsved som skötare. Mormor Josephine Launcher har lämnat Baht Launcher (2,4 miljoner) och Trust Launcher (1,4 miljoner).

Alltid kul att få köra åt Olle. Han är alltid glad och positiv. Jag hade fått bra rapporter innan loppet. Nu trodde jag att det skulle bli enklare då han kändes riktigt bra, men han fick kämpa sista biten och jag tror att det fanns krafter kvar”, sade Oskar.

Samma position, tredje utvändigt, hade Oskar också med Hildings C.G. (e. Moe Odin) som gjorde sin femte start för Rikard Lindh av totalt 42 starter. Varvet kvar avancerade Oskar och halvvarvet kvar var han framme utvändigt ledaren. Hilding C.G. Höll farten till en säker seger och första segern i Rikards regi. Segertid 30,8a/2140 via 29,5 sista varvet. På något sätt var det kanske klart att det skulle bli seger. Under loppet fick Rikard telefon om att han hade blivit morfar och ägaren Ekosystem i Gävle AB i Österfärnebo var hemma och firade sin 67:e födelsedag och 30.000 kronor i prispengar. Agnes Lindh är skötare.

Jag har kört hästen tidigare och idag värmde han bra. Nu var det barfota och bike vilket passade perfekt. Jag fick bra snurr på honom på sista långsidan och 500 kvar kändes det klart. Nu stumnade han lite i sin ensamhet men var det aldrig någon fara”, sade Oskar.

Första segern också för The World is Mine (e. Andover Hall) i regi Fredrik Wallin. Rikard N Skoglund fick släppa spets in i första sväng. Sedan fick han ett perfekt smyglopp med lucka hela vägen och han kunde vänta med attacken till 250 kvar. The World is Mine avgjorde på ett strålande sätt i en helt överlägsen seger. Segertid 12,9/1640 meter via 12 sista varvet. 40.000 kronor till uppfödaren och ägaren Terno Lindgren i Norsborg med Mikaela Wahlberg som skötare. Fjärde starten i regi Fredrik och tidigare segrar för Tomas Pettersson

Han kändes stark hela vägen och jag ville gärna komma till spets. Nu var hästen i femtespår lite i vägen och jag kunde inte ladda för fullt. Nu blev det ändå riktigt bra och han vann med bra spänst över mål med krafter kvar”, sade Rikard.

Jag hade inte rätta feelingen innan start. Jag tycker inte att jag fått den rätta utdelningen i de första starterna för mig. Nu såg det riktigt bra ut och jag hoppas han visar samma glöd framöver”, sade Fredrik.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad fredag 15 mars 2024. info@gavle.travsport.se