Solvalla 20 mars

Stalldubbel till Oskar Kylin Blom. Formstarke Berghsäker W.F. en spetsvinnare för Petter Lundberg.


T.Wall´s Kastor (e.Brad de Veluwe) har börjat fint som en montéhäst. Efter ett tredjepris i den första montéstarten ståtar han nu med två raka montésegrar. Emilia Leo kunde överta spets i första sväng och sedan blev T.Wall´s Kastor lite väl pigg och drog undan i en stor ledning. Nu tröt krafterna på slutet men han höll en säker längd till seger på ett starkt sätt efter den tuffa inledningen.Segertid 14,9a/2140 och 60.000 kronor till Easy KB med Oskar Kylin Blom som tränare och Elvira Klingvall som skötare.

Andra raka segern också för Önas Rose (e. S.J.´s Caviar) som efter ett längre tävlingsuppehåll kommit tillbaka på ett strålande sätt. Oskar Kylin Blom var med som fjärde ekipage efter startrusningen då han laddade framåt och kunde överta spets 1500 kvar. Första halvarvet travades efter vassa 08,9. Sedan kunde Oskar dämpa tempot och Önas Rose krigade starkt hela vägen till en säker seger. Segertid 14,3a/2140 via 12,7 sista 800. Fina 80.000 kronor till Stall Star Topic-Easy med Petra Lindberg som skötare.

Efter två andrapris med Berghsäker W.F. (e. Readly Express) var han en vinnare för Petter Lundberg. Hästen var en vinnare i debuten och han kom från en mycket stark prestation som tvåa på Gävletravet. Petter lämnade andra utvändigt ut på första långsidan och körde sig till spets 1400 kvar. Det blev ändå en lugn inledning och det fanns gott om krafter kvar ut på slutvarvet. Efter en snabb avslutning stack han undan till en ohotad seger. Segertid 17,2/2140 meter via 14,3 sista varvet. 60.000 kronor till tränaren Johanna Nordenankar som också är ägare tillsammans med Richard Hans. Petter har ett bra samarbete med Johanna som har licensen på Visby. 14 februari var han en vinnare på Solvalla med Savoy Brown.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad onsdag 20 mars 2024. info@gavle.travsport.se