Gävle 25 augusti

My Love M.L. och Turboture två fina hemmavinnare. Dubbelseger för Zeb Jonasson och en fin stalldubbel för Hans G Eriksson.


I ett femhästarsfält var treårige My Love M.L. (e. Uncle Lasse) med som sista häst invändigt för Zeb Jonasson. 1100 kvar kunde han glida ut i andra utvändigt och via utvändigt ledaren sista 700 avgjorde han på ett säkert sätt som yngsta häst i loppet. Segertid 17,5a/2640 och 10.000 kronor, vilket var förstapriset i samtliga lopp under kvällen. Martin Lenell är uppfödare och ägare med Fredrik Palm som tränare.

Turboture (e. Turbo Sund) tog enkelt hand om spets för Karin Nilsson. Där fick hon bestämma i ett jämnt 15,5 tempo. Turboture stack undan till en mycket enkel seger på ett fint sätt. Segertid 15,5a/2140. Anders Parling är uppfödare och ägare med Ann-Kristin Lindberg samt tränare. Turboture är femte avkomman till härliga Dana Drew som tjänade 808.000 kronor. Hon har också lämnat Terrible Trick 846.000 kronor.

Turboture 220825.jpg

Zeb Jonasson grejade sin andra seger under kvällen med Carlos Messi (e. Micro Mesh med Alf Palema som morfar). Efter en trist inledning i tredjespår första 500 valde Zeb femte invändigt. Nu fick han chansen 500 kvar och med rygg in på upploppet avgjorde han en stenhård slutstrid sista biten mot Ingesson/Elias Strandberg som skaffat sig greppet mitt på upploppet. Segertid 14,1a/2140. Team Eriksson Trotting AB i Avesta är ägare med Hans G Eriksson, killen som hade härlige speedkulan Jet Ribb, som tränare och Veronica Eriksson som skötare.

Hans G Eriksson avlutade själv kvällen med seger. Efter en lugn inledning hamnade Indigo Keeper (e. Symphonic Hanover) i fjärde utvändigt. Hans avancerade redan efter körda halvvarvet och 850 kvar kunde han överta spets till en mycket säker seger. Segertid 14,3a/1640. Samma ägare som till Carlos Messi och en fin dubbel för skötaren Veronica Eriksson. Indigo Keeper är andra avkomman till Alice Keeper 443.000 kronor. Mormor Eliza Keeper lämnade Call Me Keeper 7,5 miljoner.

My Enemy Amok (e. Zola Boko) visade fin styrka och inställning när hon kunde avgöra via utändigt ledaren sista 2000. 450 kvar kunde Isabella Jansson Wiklund överta spets till en mycket säker seger. Segertid nya rekordet 16,3/2140 meter. Claes Almén är ägare och tränare. Mormor Tropic Heart lämnade Pau 3,3 miljoner och Vacqueyras 1,4 miljoner som fortfarande är i gång och startar.

My Enemy Amok 220825.jpg

"Det var mitt sjätte lopp med stor häst och den första segern. Det kändes redan i värmningen att hon var jättefin. Claes sade också innan loppet att hon var i bra ordning. Jag har Lindesberg som hemmabana. Nu har jag börjat på gymnasiet och ska plugga kriminilogijuridik. Jag valde det före hästgymnasium. Nu går jag halva dagarna och får tid för hästarna i stallet. Det är sex stycken och det var min bästa granne Nils Gunnar Andersson som såg till att jag skulle få min licens på stor häst. Jag får också mycket hjälp av min mamma och pappa", sade Isabella eller "Bella" som hon kallas.

Jennifer Persson kunde överta spets efter 400 meter med Bearly Express (e. Readly Express) och i den femte starten i regi Jennifer var hon en vinnare i karriärens tredje seger. Bearly Express såg mycket fin ut hela vägen och hon var helt ohotad. Segertid nya rekordet 14,4a/2140. F.Jansson Holding AB i Norrtälje är ägare.

Fyraåriga Midas Mirakel (e. Beanie M.M.), yngst i loppet som enda fyraåring, avgjorde på ett mycket starkt sätt för Fredrik Moxness. Från andra utvändigt blev han utan rygg 1000 kvar där täten började första 1000 efter vassa 12,8. Ut på sista långsidan satte Fredrik allt på ett kort och 500 kvar kunde han överta spets och Midas Mirakel som visat fin form i flera starter under sommaren stack undan till en helt ohotad seger. Segertid 14,7a/2140. Stall Midas i Spanien är uppfödare och ägare med Nicolina Moxness som tränare.

Rafiki Fri (e. Racer Bourbon med Express Lavec som morfar) är tillbaka som en vinnare. Han tävlade under en längre tid på rikstoton och han var många gånger en vinnare för många spelare med sin vassa speed. Nu gjorde han årsdebut och kom med ett ett facit på noll segrar senaste 21 starterna. Senaste segern var på Visby 10 juli 2019. Efter ett smyglopp i tredje uvändigt och andra utvändigt halvvarvet kvar avgjorde han en stenhård slutstrid för Anna Isabella Karlsson mot ledande Ritchie Ås/Lars Wennebring. Segertid 14,3a/2140. Stall Rauk och Stall Sårk (Hans Karlsson) är ägare med Hans Karlsson som tränare.

Prins Horgen Tin (e. Horgen Tore med Järvsöfaks som morfar) visade form i starten innan som tvåa för sin uppfödare, ägare och tränare Bo Landgren. Efter 200 meter kunde han överta spets och sedan var övriga utan chans att utmana. Segertid 30,7/2140 meter. Camilla Andersson är skötare.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad torsdag 25 augusti 2022. info@gavle.travsport.se