Gävle 4 april

Stalldubbel till Oskar Kylin Blom. Flera fina hemmavinnare. Två högoddsare bäddade för utdelning på fyra rätt på V5-spelet.


Emelinda Persson inledde kvällen med seger för Cash Number (e. Cash And Go) som från spets var en säker vinnare. Segertid 17,1/2140 meter. Robert Wilhelmsson och Madelene Johansson är tränare och ägare. Femte segern i 33:e starten för Emelinda.

Första segern med ett varmblod. De ville att jag skulle prova för spets och hålla ett jämnt tempo. Det kändes ganska lugnt hela vägen”, sade Emelinda.

Från innerspår bakom bilen grejade Lucas H Vikström spetsstriden med Nena Barosso (e.Father Patrick). Där fick han bestämma tempot till en säker seger. Segertid 14,9a/2140 och 10.000 kronor vilket var förstapriset i samtliga lopp under kvällen. Ägare är Bloms Konsulting HB med Oskar Kylin Blom som tränare och Sofia Knutsgård som skötare. Första segern i den fjärde starten, av totalt 34 starter, i regi Oskar.

Vi grejade spets ganska enkelt. Det blev snabba första femhundra men sedan kunde jag dämpa tempot och det kändes bra hela vägen. Det kanske blir några starter till. Meningen är att hon ska betäckas”, sade Lucas.

Fredrik Plassen såg till att det blev en stalldubbel för Oskar Kylin Blom. Från andra utvändigt kunde han vänta med attacken till 250 kvar och Mitzy Gold (e. Raja Mirchi) avgjorde väldigt lätt efter en snabb avslutning. Segertid 14,4a/2140. Ägare är Sjöblom Gruppen AB & Fjellström Häst AB. Ing-Marie och Johnny Persson är skötare.

Jag hade ett bra fjolår och hoppas på det bästa även i år. Jag får bra chanser av Oskar. Tanken idag var att köra i rygg och det klaffade helt perfekt. Jag drog tussarna 500 kvar och fick ett bra svar direkt. Sedan behövde jag inte använda norsken”, sade Fredrik.

Troels Andersen fick chansen med Queen Of Tooma (e. Donato Hanover) som gjorde sin andra start, av totalt 12 starter, i regi Henrik Larsson. I spets och lite småpress under loppet stack hon undan till en mycket säker seger. Segertid 15,8a/2140. Ägare är Stall Oxalis.

Jag fick veta att det skulle vara en bra chans. Trilla inte ur sulkyn så går det vägen fick jag höra. Det kändes fint utom på sista långsidan då hon tappade lite fokus”, sade Troels.

Night Delight (e. Make it Happen) var en mycket pigg spetsvinnare för Zeb Jonasson. Hon drog iväg med 12,5/500 och 14,2/1000 till en ohotad seger. Mycket starkt. Segertid 15,4a/2140. Uppfödare och ägare är Lars-Åke Widmark med Fredrik Palm som tränare. Night Delight är tredje avkomman till härliga Bachelores Dream (1,8 miljoner) som vann tolv lopp och samtliga segrar med Sören Eriksson.

Jag vet hur hon funkar och nu tyckte hon att det var kul att springa i spets. Det är klart man blir orolig när tempot är så högt, men hon stack undan på ett bra sätt”, sade Zeb.

Hon var fin i värmningen och det här är jättekul. Det är dock lite för sällan. Jag har hela tiden velat haft lärlingar. Tre segrar nu och två segrar med Zeb och en seger med Linus Lönn”, sade Lars-Åke.

Elias Strandberg fick ersätta Jimmy Dahlman bakom Ridge Tarn Aramis (e. Make it Happen). Elias kunde överta spets i första sväng utan strid och sedan fick han bestämma i ett lugnt tempo. Det var först halvvarvet kvar som det blev körning och då hade Elias gott om krafter kvar till en ohotad seger. Segertid 16,5a/2140. Tränare är Catrin Pettersson som också är uppfödare tillsammans med Eric Ninsved och ägare med Eric och Moa Ninsved. Mormorsmor är miljonärskan Kitty Bermon.

Han var jättefin. Han skulle kunna vara knepig bakom bilen men han skötte sig perfekt. Han låg på lite och jag körde kanske lite för sakta. Nu var han nära att rumpla till på upploppet, men det fanns krafter kvar”, sade Elias.

Night Delight var en tuff 30.oddsare på V5-spelet. Av 1.782 system kvar efter den första avdelningen var det bara 67 system som klarade den oddsaren. Än värre blev det när Lukas Berglind skrällvann med 40-oddsaren Mavericks Barbie (e. Ken Warkentin). Lukas hamnade utvändigt ledande Nemo Di Quattro då han tryckte sig till spets varvet kvar. Mavericks Barbie drog undan i fin stil till en mycket fin seger som helt ohotad på upploppet. Segertid 14,4a/2140. Ägare är Solvalla Travskola med Emilia Hiltula som tränare. Första segern för Mavericks Barbie sedan december 2018 (!) Det här var blott hennes sjunde start sedan 2021 vilket gör prestationen än vassare och första segern för Lukas i den femte starten. Ett STORT GRATTIS till alla inblandade. Mavericks Barbie är fjärde avkomman till I Wish som också lämnat dubbla miljonären Stay Alert. Mormorsmor Victorian Arrow har lämnat miljonärskan Fashion Diva.

Hon är väldigt startsnabb men vi lyckades inte första biten. Nu tyckte jag att ledaren inte fick travet att stämma fullt ut så då körde jag till. Hon skulle ha startat tidigare men då åkte hon på en halsinfektion. Annars har hon varit jättefin i jobben”, sade Lukas som är inne på det tredje året på travgymnasiet.

Nu var det bara två system kvar och de klarade Mitzy Gold i den fjärde avdelningen. Nu hade de inte den rätta turen för inget av de två systemen hade vinnaren Romeo Dana (e. Orlando Vici) i den sista avdelningen och utdelning på fyra rätt. Romeo Dana avgjorde på ett starkt sätt utvändigt ledaren för Rikard Lindh. Segertid 15,1a/2140. Uppfödare och ägare är Stall Dana AB.

Jan-Olov Persson ville inte vara sämre än sin dotter Emelinda som var en vinnare med Cash Number. Janne hade bara kört ett lopp i år innan han nu körde Norrlands Peggy (e. Järvsö Pegasus). Han kunde smyga med i tredje och andra utvändigt innan han attackerade 800 kvar. Han fick rejält svar av ledande Gulldus och utvändige Rosens Freja och det blev en stenhård duell hela sista halvvarvet där han skaffade sig ett knappt grepp sista biten mot en tapper Rosens Freja. Segertid 31,3/2160 meter. Ägare är Easy KB med Isabell Isaksson som skötare.

Ponnyloppet Mini Påskägget-Stall Zet för Kategori A blev ett spännnade lopp. Plopp B och Tyra Sahlsten kunde överta spets 900 kvar och det såg länge ut som att det skulle hålla hela vägen. I sista sväng så dök Sverkerstorpstenor (e. Titol) upp med bra fart och efter en vass avslutning fick han greppet på ledaren. Segertid 2.28,9/1860 meter. 24:e segern i start 178. Norra Hälsinglands Travsällskap är ägare med Matilda Persson som tränare.

Det var första gången som jag körde hästen och jag hade inga större förhoppningar. Nu hade han också sönder check-remmen. Det var långt fram, men i sista sväng kände jag att det nog skulle kunna gå vägen om han bara travade. Jag började på Travskolan 2018 och vi har alltid kul och det här var min först seger i den 14:e starten”, sade segerkusken Emmy Björkman, född 2010.

V4-förslaget i travprogrammet kostade 80 kronor. Samtliga vinnare fanns med. Utdelning 1.103 kronor.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad torsdag 4 april 2024. info@gavle.travsport.se